Az otthoni tárolás megszervezése a költözés után

A

Szinte minden költözés során át kell szervezni az otthoni tárolórendszert. Ritkán múlik el egy költözés anélkül, hogy a bútorok egy részét vagy egészét lecserélnénk, vagy legalábbis átrendeznénk. A költözés során a helyzet eltérő lehet:

  • Az új otthonban kevesebb a tárolóhely. A különböző bútorelrendezések vagy az erkély hiánya jelentősen befolyásolhatja a dolgok eloszlását.
  • Ezzel szemben több a tárolóhely. Ez egyrészt előny. De ugyanilyen gondosan kell gondolkodni a tároláson is, mert most már úgy rendezheti a dolgokat, ahogyan az kényelmes.
  • Magukban több tárgy is van – mondjuk, hogy eladta a lakását, és onnan kellett átvinnie dolgokat abba a lakásba, ahol él. Vagy egyszerűen csak az új házba költözés kapcsán úgy döntött, hogy új textíliákat, edényeket vagy más dolgokat vásárol.
  • A szobák funkcionalitása megváltozott – az új otthonban külön gyermekszoba, nappali vagy hálószoba került kialakításra. Vagy éppen ellenkezőleg, most már több különböző területet kell egy helyiségben egyesíteni.
  • Bármilyen változás a család életében. Ha például egy gyermek érkezését tervezik, akkor új feladatok, új dolgok és a bútorok megfelelő átrendezése következik.

Természetesen a legjobb megoldás, ha előre gondolkodik a tároláson, kiszámítja a helyigényt, és a bútorokat az igényeknek megfelelően rendezi és rendezi el. Ez azt is biztosítja, hogy a költözés után minden holmiját a lehető leggyorsabban átrendezhesse, akár egy erre szakosodott költöztető cég segítségével. Ez azonban nem mindig lehetséges. Ha például egy bérelt lakásba költözik, gyakran meg kell elégednie a lakásban már meglévő bútorokkal. Vagy amikor egy fiatal pár összeköltözik, amit korábban még soha nem tettek. Nehéz tudni, hogy mennyi és milyen bútorral rendelkezik majd a család.

Az alábbiakban tippeket talál a tárolóhely megszervezéséhez és néhány bevált gyakorlati tanácsot. Az alábbi lista néhány nagyszerű tippet és trükköt tartalmaz, amelyek kényelmesebbé teszik a költözést, és segítenek kiválasztani a legjobb tárolóhelyet az otthona és a lakása számára.

MIVEL KEZDJÜK

Válogassa át a holmiját költözés előtt.

Még mielőtt elkezdené összepakolni a holmiját a költözés előtt, jó ötlet, ha szétválogatja azokat. Nem kell kidobni a dolgokat, eladhatod, elajándékozhatod vagy jótékony célra adományozhatod őket. A legfontosabb, hogy kitaláld, hány és milyen tárgyat fogsz elhelyezni az új otthonodban.

Készítsen tárolási tervet.

Mielőtt elkezdené kipakolni és polcokra rakni a dolgokat, készítsen papíron egy tervet az elhelyezésükről. Mondjuk a konyhában. Vázolja fel szekrényeit és polcait, és vizuálisan ossza el az edényeket, készülékeket, textíliákat és készleteket. Használja az előző lakás tárolási adatait iránymutatásként. Például, ha tudja, hogy 2 polcnyi gabonapehely és élelmiszer van, akkor nyilvánvalóan ugyanerre a 2 polcra lesz szüksége az új konyhájában. Sokkal egyszerűbb kijavítani a rajzot vagy a képet, mint néhányszor átmozgatni a dolgokat, miközben a tökéletes megoldást keressük.
Tegye ezt az összes szobával és szekrénnyel – papíron, ossza el a dolgokat, ruhákat, ágyneműt és egyéb dolgokat a szekrényekben, öltöző polcain, félemeleten és fiókokban tesztüzemmódban.

Tárolja az elemeket aszerint, hogy hogyan van rájuk szükség.

A mindennapi használati tárgyakat próbálja meg ott tárolni, ahol használja őket. A dolgok legergonomikusabb elosztása érdekében gondolja át az egyes helyiségek használatának útvonalait vagy forgatókönyveit. Itt a folyosó. Belépsz a lakásba: le kell tenned a kulcsaidat, valahova a táskádat és a táskákat, a gyermeked rollerét, majd az esernyőt, utána a sapkákat, sálakat és kesztyűket, majd vetkőzz le és vedd le a ruháidat, töröld meg a kutyád mancsát. Tehát van egy előzetes séma – az előszobában nemcsak a felsőruházatnak, hanem az esernyőknek, kulcsoknak, kesztyűknek és más lehetséges apróságoknak is helyet kell találnia. Vagy egy másik példa: gondoljon arra, hogy hol szeretné feltölteni a kütyüit. Miért ne tárolhatná kábeleit pontosan ott, ahol szüksége van rájuk? Lehet, hogy rögtön egy fiókba kell tenni őket, vagy egy szép dobozban az asztalra tenni. Így a dolgok könnyebben elérhetők, és nem érzed zsúfoltnak.

Kezelje a helyhiányt.

Előfordulhat, hogy ennyi tervezés után is úgy találja, hogy bármennyire is igyekszik, még mindig nincs elég tárolóhelye. Van néhány lehetőség.

  1. Ha a hely és a költségvetés lehetővé teszi, egyszerűen vásároljon néhány extra bútort, és növelje a tárolóhelyet.
  2. Válogassa szét a dolgokat és azokat, amelyeket ritkán használnak (szezonális ruhák, „nőni” vagy fordítva, a baba által elhagyott babaholmik, sporteszközök, például szánkó vagy kerékpár), hogy átadják a raktárban való tárolásra.
  3. Alternatív megoldásként átgondolhatja, hogyan tárolja függőlegesen az olyan tárgyakat, mint például a textíliák (erről bővebben alább). Néhány trükkel rengeteg helyet takaríthat meg.

HOGYAN LEHET HOZZÁSZOKNI A BEKÖLTÖZÉS UTÁN AZONNAL.

Szóval beköltöztél. Boldog lakásavatót! Most az a legnagyobb kihívás, hogy a lehető leggyorsabban berendezkedj. Valószínűleg tucatnyi doboznyi cucc van előtted. Hol kezdjük? Hogyan fér el minden a szekrényetekben? Hogyan könnyítheted meg a lakótársaid számára, hogy könnyebben kezdjenek el tájékozódni az új helyiségedben, minthogy hónapokkal a beköltözés után megkérdezd tőlük, hol tartod a kanalakat, a törölközőket vagy a ruháikat?

Először a legszükségesebbeket csomagolja ki.

A legjobb, ha a kipakolást a legszükségesebbekkel kezdjük – néhány napra elegendő ruhanemű, edények, gyógyszerek és így tovább. Ez biztosítja, hogy minden szükséges dologgal rendelkezzen. Ezután kezdje el kipakolni a napi vagy heti szükségleteket. Használjon előre meghatározott tervet a holmijának kicsomagolásakor; ezzel időt és energiát takaríthat meg. Az utolsó dolog, amit tehetsz, hogy csendben kipakolod a szezonális ruhákat vagy más olyan tárgyakat, amelyekre nincs állandóan szükséged.

Keressen alternatívákat a szekrényekre.

Ha a szoba még nincs teljesen berendezve – mondjuk a bútorokat még nem vásárolták meg, nem szállították ki, nem szerelték össze vagy nem rendezték át -, akkor a ruhák ideiglenes tárolására használhat olcsó padlóra akasztókat, síneket vagy szekrényeket, amelyeket a ruhák szállítására használtak.

Segítsen a családtagoknak tájékozódni.

Jelölje fel a szekrényeket, hogy a család könnyen tájékozódhasson, hol tartják a dolgokat. Csak olyan speciális matricákat használjon, amelyeknek kíméletes ragasztóhátlapjuk van, és amelyek utólag könnyen eltávolíthatók a bútorokról. Ha nem találsz ilyeneket, használhatsz papírszalagot (más néven maszkolószalagot).

Egyébként a raktárhelyiségek és konténerek aláírása állandó jelleggel is történhet, nem csak a költözés utáni első hetekben. Például átlátszatlan tárolók a laza tárgyaknak vagy polcok a háztartási szekrényben. Egy nagyszerű ötlet: írja fel a gyerekszobában lévő kis komód fiókjait, minden fiókhoz a hét különböző napját használva. Nézze meg, hogyan gyorsítja fel és könnyíti meg a reggeli kerti vagy iskolai felszedést.

MI A TEENDŐ, HA NINCS ELÉG HELY

Nem számít, hogy elszámolta magát, vagy csak nem gondolta át elég alaposan a tárolást. Ha úgy érzi, hogy nincs elég hely a házban az összes holmijának, ne essen kétségbe. Rengeteg trükk létezik, amelyek segítségével azonnal növelheti a tárolóhelyet, vagy kompaktabbá teheti a dolgokat.

Kezdje el a függőleges tárolást.

Ez a módszer alkalmas ruhák, textíliák, konyhai eszközök, sőt még cipők tárolására is (ha speciális állványt használ). Ennyire egyszerű – a tárgyak vagy tárgyak halmait 90 fokban elforgathatja, így azok nem laposan fekszenek, hanem „állnak”. Ennek a módszernek a fő előnye a helytakarékosság. És emellett úgy gondolják, hogy így a dolgok kevésbé gyűrődnek, és mindig elérhetőek és szem előtt vannak, ami lehetővé teszi, hogy ne veszítse el a dolgokat, és ne halmozzon fel feleslegesen a szekrények mélyén.

Keressen szabad helyet.

Úgy gondolod, hogy egyszerűen nincs hely a dolgoknak? Valószínűleg még nem látja az összes tárolási lehetőséget. Nézzen körül otthonában: szinte minden helyiség, legyen az bármilyen kicsi, hasznosítható. Beilleszthet egy keskeny polcegységet a karosszék és az asztal közé, a kanapé fölé polcokat helyezhet, vagy a falba építhet egy alacsony komódot. Ne feledje, hogy minden vízszintes felület potenciális lehetőség. Például a mosógép tetejére helyezhet néhány fonott kosarat vagy tárolót a piperecikkek vagy törölközők számára. Ne feledkezzen meg az ajtókról sem: használjon speciális, felakasztható szerveződobozokat az apró tárgyak tárolására a gyerekszobában vagy a fürdőszobában.

Biztosak vagyunk benne, hogy tippjeink segítenek abban, hogy új otthonában okosan és ergonomikusan rendezze be a tárolóhelyeket. Mozogjon könnyedén és éljen örömmel!

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии