Hogyan kell csomagolni egy matracot költözéskor

H

Mint minden tárgy, a matrac is gondos kezelést és megfelelő használatot igényel. A matracot megfelelően kell csomagolni és mozgatni, hogy elkerülje a költözés során bekövetkező torzulást. Nap mint nap foglalkozunk matracszállítással, és elegendő tapasztalatunk van a matracok biztonságos mozgatásához.

Milyen árnyalatokat veszünk figyelembe a matrac szállításakor:

A matracok különböző formájúak és méretűek: keretes, keret nélküli, rugós és rugó nélküli, valamint egyedi, nem szabványos formájú és méretű matracok, ezért fontos tisztázni, hogyan kell szállítani az adott matracot.

Milyen kockázatokkal jár a matrac helytelen szállítása?

  • A kárpit sérülése vagy szennyeződése – ez nem befolyásolja a működést, de a matrac elveszítheti eredeti megjelenését;
  •  A rugóegység sérülése komolyabb kockázatot jelent, és befolyásolhatja a matrac működését;
  • A matrac alapjának lepattogzása esetén fennáll a veszélye annak, hogy a matrac ortopédiai tulajdonságai elvesznek.

A matrac szállításakor a kellemetlen tapasztalatok elkerülése érdekében gondosan fel kell készülnie, és be kell tartania az alábbi feltételeket.

CSOMAGOLÁS

Ha a szerkezet lehetővé teszi, vegye le a matrac huzatát, mossa ki és szárítsa meg.

Utazás előtt a matracot úgy kell becsomagolni, hogy megóvja a szennyeződéstől vagy sérüléstől.

Az egyes matracfajtákhoz különböző anyagokat használnak. De általában ezek kartonpapír, buborékfólia és stretch fólia. Nagyon fontos, hogy a matracot ne nyújtsuk túl.

Bizonyos típusú matracokat az ágyalappal (ortopédiai alap) együtt csomagolunk, hogy szilárdabbá tegyük őket.

SZÁLLÍTÁS LÉPCSŐN VAGY LIFTTEL

A rugó nélküli matracok feltekerhetők, ami az ilyen típusú matracokat hordozhatóbbá teszi, és nem okoz problémát a szállítás során. Érdemes megjegyezni, hogy a rugós matracok egyes típusaihoz tartozik a rugós matracok tulajdonsága is, amelyeket kezdetben rugós és vákuumcsomagolásban szállítanak. Ha nem emlékszik pontosan, hogyan szállították az új matracát, nem érdemes megkockáztatni, hogy elforgassa.

A kerek matracokat, ortopédiai matracokat, rugós matracokat és kemény matracokat nem szabad meghajlítani vagy elcsavarni.

Sokan tévesen azt gondolják, hogy a túlméretes matracok (tömör vagy szabálytalan formájúak) szállítása nem igényel nagy erőfeszítést, de ez nem így van. Az ilyen matracok eltérő rugószerkezettel, vegyes töltéssel stb. rendelkezhetnek. Ezeknek a matracoknak a szállítása különös gondosságot igényel, különben, ha bizonyos szabályokat nem tartanak be, az káros következményekkel járhat.

Ha ezeket a szabályokat nem tartjuk be, a matrac élettartama sokkal rövidebb lesz, és a rugók megsérülhetnek, ami nyikorgást és kényelmetlen alvást okozhat.

SZÁLLÍTÁS

A göndör matracok szállításához elegendő egy személygépkocsi, de más típusú matracok esetében teherautóra vagy bútorszállító furgonra van szükség.

A matrac tetejére nem szabad nehéz tárgyakat helyezni. A felületen horpadás keletkezhet, és a matrac nem térhet vissza eredeti helyzetébe.

A nyomás csökkentése és a matrac szélén alátámasztás nélkül töltött idő csökkentése érdekében a matracot beltérben vagy járműben kell elhelyezni.

KISZERELÉS

Csomagolja ki a matracot nagyon óvatosan. Ha a matrac el van csavarodva – csomagolja ki, és ha lehetséges, adjon neki 24 órát, hogy visszanyerje eredeti alakját.

A matrac szállításakor a deformáció elkerülése a legfontosabb kérdés, és mi szívesen segítünk Önnek ennek megoldásában.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии