Hogyan szállítsam az üveget?

H

A porcelán, az edények, az üvegáruk és a tükrök a legkényesebb tárgyak, amelyek költöztetéskor különösen óvatos kezelést igényelnek. Minden gondatlanság veszélyes – a repedések és repedések nem mindig javíthatók, és fennáll a veszélye annak, hogy egyszerűen összetörik egy váza vagy egy tükrös szekrényajtó. Térjünk tehát a lényegre, hogyan kell megfelelően megszervezni az üvegszállítást.

A csomagolás fontos szempont. Figyelnie kell azonban a jármű jellemzőire is. Sok függ a birtokok típusától is, minden csoportnak megvannak a maga sajátosságai.

Üvegedények

Gondoskodjon a megfelelő csomagolásról, szükség lesz buborékfóliára, csomagolópapírra és dobozokra.

 • Poharak, poharak, poharak – csomagoljon minden egyes tárgyat fóliába vagy papírba. Ha az edények vékony falúak vagy kiálló részekkel rendelkeznek, biztonságosabb buborékfóliát használni.
 • Az azonos méretű lemezeket csomagolja egymásra, a rétegeket csomagolóanyaggal elválasztva egymástól.
 • A legnehezebb tárgyakat – levesestálakat, salátástálakat, tányérokat – helyezze a doboz aljára. A tetejére kisebb üveg tárgyakat, például poharakat és felespoharakat halmozhat. Igyekezzen elkerülni, hogy hézagok maradjanak, hogy az edények ne tudjanak mozogni a dobozban. Ha mégis marad hely, töltse ki fóliával, papírral, ruhával vagy más alkalmas töltelékkel, például konyhai textíliával.
 • Feltétlenül címkézze fel a dobozokat. Használja az „üveg”, a „törékeny” vagy a „shot glass” megjelölést.
 • Ne használjon túl nagy dobozt, mert az nehéz lenne, és megnőne az edények összetörésének kockázata. A webáruházunkban például a kis dobozok optimális méretűek.

Tükrök

A keretezett képek és poszterek üveg alatt, valamint az üveg- vagy tükörbetétes bútorajtók szintén ebbe a kategóriába sorolhatók. Egyébként mindenképpen távolítsa el őket a bútorokról, csomagolja be és külön szállítsa el őket.

 • Ha a tükörnek kerete vagy szilárd hátlapja van, akkor egyenesen a következő pontra lépjen. Ha nem, mindenképpen védje az éleket poliuretán profillal.
 • Csomagolja a tárgyat több réteg buborékfóliába. Rögzítse szalaggal.
 • A második réteg hullámkarton. Vásároljon megfelelő méretű lapokat, vagy vágjon fel egy dobozt erre a célra.
  A legjobb, ha a képek sarkait speciális védősarkokkal rögzíti.
 • Írja alá a csomagot az elején. Bármilyen elnevezés megfelelő lehet: „tükör”, „pohár” vagy „felespohár”.

Szokatlan formájú üveg

Ilyen lehet például a csillár vagy a nagyméretű figurák. Az ilyen szokatlan tárgyak biztonságos szállítása érdekében fontos a megfelelő csomagolás kiválasztása.

Ha a tárgy meglehetősen egyszerű alakú, és a méretei nem nagyobbak, mint egy doboz, akkor egyszerűen csomagolja be a tárgyat buborékfóliába, és helyezze a dobozba. A dobozban lévő tárgyak rögzítéséhez használjon összegyűrt csomagolópapírt.
Egy csillárhoz például lehet, hogy speciális, az alaknak és méretnek megfelelő dobozt kell készítenie. A tartály feltöltésének legjobb módja az ömlesztett habtöltőanyag használata. A szemcsék érdes felületűek, így „összeérnek” egymással, és rögzítik a tárgyat a doboz közepén. És puha párnázást biztosít, véd az ütések vagy rázkódások ellen.

Természetesen ne felejtse el megfelelően aláírni az üveg csomagolását.

Általános szabályok

 • Óvatosan kezelje az üveget – ne rázza, ne fordítsa fejjel lefelé, és ne mozgassa túl élénken.
 • A törékeny áruk szállítása megfelelő szállítást igényel. Napellenzős autó nem lehet! Csak egy fém furgon, amelynek karosszériája rögzítőelemekkel van ellátva.
 • A tükröket függőlegesen szállítják. Ha vízszintesen, „laposan” szállítják, repedések keletkezhetnek. Ezért válasszon megfelelő felépítménymagasságú teherautót.
 • Az üveglapok, ablakkeretek és nagyméretű üvegtáblák szállítása a legjobb, ha egy speciális járművel, úgynevezett piramissal történik.

A karosszériában lévő üvegeket és törékeny tárgyakat hevederekkel kell rögzíteni. Ne engedje, hogy más tárgyakat helyezzenek az edénydobozok tetejére.Általában véve a szabályok nem túl bonyolultak. A jó minőségű csomagolóanyagok, a csomagolási technikák ismerete és a körültekintő megközelítés segít Önnek abban, hogy üvegeit törés nélkül szállítsa új otthonába. Ha pedig nem akar kockáztatni, hívjon minket segítségért. Szakembereink képzettek a törékeny tárgyak kezelésére. És teljes anyagi felelősséget vállalunk az általunk csomagolt és költöztetett ingatlanok biztonságáért. Örömmel segítünk!

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии