Költözés és felújítás

K

Az új lakásba, irodába vagy üzlethelyiségbe költözés gyakran egy másik fontos lépést követ – a felújítást. Ebben a cikkben a felújítási munkálatok minden olyan szakaszát áttekintjük, amelyek így vagy úgy, de befolyásolhatják a lakásavató bulit.

Mielőtt elkezdené a felújítást

Ezen a ponton a legfontosabb, hogy az időzítés tervezésénél ésszerű megközelítést alkalmazzunk. „A Delicate Moving több mint 20 éves múltra tekint vissza a költöztetési szolgáltatások piacán. Lenyűgöző tapasztalatokra tettünk szert, többek között a felújítási munkálatok befejezése utáni azonnali költözések megszervezésében. Belső statisztikáink azt mutatják, hogy a költözések 80%-át a felújítási időszak végének elhalasztása miatt halasztják el. Gyakran előfordul, hogy nem néhány napos csuklásról van szó, hanem a költözési tervek drámai változásáról – ez hónapokig vagy még tovább húzódik.

Ezért a legfontosabb tanácsunk még a tervezési szakaszban is – ügyeljen arra, hogy a javítás és a költözés között legyen egy „rés”, ne tervezze őket „egymás után”. Legalább néhány hetet hagyjon ki, még akkor is, ha teljesen megbízik a javításokat végző vállalkozóban. Jobb, ha óvatosságot és fedezeti, mint hogy találja magát egy olyan helyzetben, ahol, mondjuk, jött, hogy engedje el a bérelt helyiség, és a javítások az új nem ért véget.

Az előkészítés második fontos pontja, hogy a helyiséget megtisztítsuk a bútoroktól és a tárgyaktól. Természetesen ez nem vonatkozik az új épületekben lévő lakásokra vagy más, Önnek új helyiségekre. De ha például felújítást tervez egy jól berendezett lakásban, döntse el előre, hogy hol helyezi el a bútorokat, háztartási gépeket és egyéb tárgyakat. Nem jó ötlet, ha a felújítás során szobáról szobára költözteti a dolgokat. Ez azzal a veszéllyel jár, hogy egyrészt megrongálja, beszennyezi vagy tönkreteszi az ingatlant, másrészt pedig megnehezíti és késlelteti a felújítást. Hogy elkerülje a bajt és biztonságban tartsa holmiját, vegye igénybe raktározási szolgáltatásunkat a javítás idejére. Cégünk szakemberei a megbeszélt napon megérkeznek, teljesen felszabadítják a helyiséget (ha szükséges, leszerelik a bútorokat és becsomagolják a holmiját), és minden tárgyat a raktárba szállítanak. Ahol a javítás végéig biztonságosan tároljuk őket. Aztán, ha hív minket, mindent visszaviszünk, mindent visszatesszük a helyére. Gyorsan, kényelmesen és garantált biztonsággal.

A felújítás után

A legfontosabb dolog, aminek a felújítás és a beköltözés között meg kell történnie, az a helyiségek alapos kitakarítása. Javasoljuk, hogy készítsen egy becslést a felújítási munkálatokra, és különítsen el egy összeget a takarítócég szolgáltatásaira. Vannak, akik azt tervezik, hogy maguk végzik el a takarítást, de ebben az esetben fontos figyelembe venni, hogy a javítás utáni takarítás teljesen eltér a szokásos sorrendtől, és speciális tisztítószereket, sőt berendezéseket is igényelhet. Ha úgy dönt, hogy maga végzi el a takarítást – szánjon rá néhány napot, és olvassa el előre az interneten, milyen eszközökre lesz szüksége a folyamat során.

Figyeljen oda, egyes javító cégek szolgáltatásaik komplexumába a tisztítást is beletartozik. De még ha így is van, ne utasítsd el túl gyorsan a takarítási szolgáltatást! Valószínűleg az építők a munkájuk befejezése után valóban takarítani fognak. De az ilyen takarítás nem nevezhető általános takarításnak, és valószínűleg nem lesz képes sugárzóan megtisztítani a lakását. Egy-két nap múlva, miután a szakemberek elhagyták a szobát, a por leülepszik, amely még mindig tele van levegővel az újonnan felújított helyiségben, és kezdheti elölről a takarítást.

A költözés előtti jó minőségű takarítás fontos lépés. Ne hanyagolja el. Végül is a felújítás és a rendrakás utóhatásaival úgyis meg kell majd küzdenie. És ezt egy üres szobában, bútorok és tárgyak nélkül sokkal gyorsabb és megfizethetőbb lehet, mint a költözés után. Ezenkívül gyorsabban költözhet egy tiszta lakásba. Például gyorsan beteheti a dolgokat az előzőleg leporolt szekrényekbe. A költöztetők ezt mindössze néhány óra alatt elvégzik, teljesen megszabadítva Önt a kicsomagolással járó idő és fáradságtól.

A „felújításba” való beköltözés

Természetesen nagyszerű, ha minden vállalkozó betartotta az előre megkötött megállapodásokat, a javítások biztonságosan és időben befejeződtek, és a takarítószolgálat tökéletesen kitakarított. Egy ilyen lakásba vagy irodába költözni öröm. De mi van akkor, ha olyan ingatlanba kell költöznie, amelyet még mindig felújítanak? Lássuk be, ez bonyolult, de lehetséges.

Íme, a mi tippjeink azoknak, akik „felújítás előtt állnak”:

  1. Közvetlenül a költözés előtt mérje fel, hogy minden helyiségben készen áll-e a munka. Válasszon egy olyan helyiséget, ahol a felújítás a lehető legteljesebb, és tegyen rendet. Ez használható a holmik tárolására.
  2. Jó ötlet úgy megszervezni a folyamatot, hogy csak egy szolgálat dolgozzon a helyiségben. Ha a muvészek, a felújítók és a takarítók egyszerre tartózkodnak ugyanabban a lakásban, nem lehet elkerülni a munkakáoszt. És hogy ebben az esetben ki a felelős az Ön holmijának biztonságáért, az nem egyértelmű.
  3. Legyen különösen körültekintő egy olyan cég kiválasztásakor, amely egy ilyen költözés során segítségére lesz. A legjobb, ha hasonló tapasztalattal rendelkező vállalkozót választ.
  4. Konzultáljon az Ön által választott költöztető céggel. Érdemes lehet megfontolni a bútorok, készülékek és tárgyak gondosabb csomagolását a por és egyéb szennyeződések elkerülése érdekében.

Természetesen a legjobb megoldás az, ha nem költözik olyan lakásba vagy irodába, ahol befejezetlen javítások vannak. Ha valami nem a terv szerint alakult, és a javítás és a költözés egybeesik, fontolja meg, hogy a holmiját (vagy legalábbis annak egy részét – a legnagyobb, legérzékenyebb tárgyakat) átmeneti tárolóba helyezi. Egy ilyen intézkedés nem csak megvédi a tulajdonát a károktól (és azok nagy veszélynek vannak kitéve!), hanem segíthet a költségvetés optimalizálásában is. Végül is, ha úgy dönt, hogy „javításban” költözik, a munka befejezése után további költségek várnak Önre. Újra kell hívnia a költöztetőket, hogy a bútorokat és a nagyméretű tárgyakat a végleges terv szerint rendezzék, a bútorok összeszereléséhez szerelőket, a takarítókat a takarítás elvégzéséhez (ennek költségei egy üres szobában lényegesen alacsonyabbak lennének). A ráfordított idő, erőfeszítés és idegek kiszámítása pedig egyáltalán nem lehetséges. Ezért a legjobb megoldás egy biztonságos raktárban történő tárolás lehet.

A felújítások fontosak, igényesek és gyakran kiterjedtek. De ne felejtsük el, hogy maga a javítás hogyan kapcsolódik a költözéshez és más kapcsolódó feladatokhoz. Tudjuk, hogy pragmatikus megközelítéssel és világos tervezéssel sem a felújítás, sem az azt követő költözés nem lesz gond. Kívánjuk, hogy minden munkához találjon hozzáértő, megbízható vállalkozókat és segítőket, csak koordinálja a folyamatot és élvezze az eredményt!

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии