Mire van szüksége az új lakásba költözéshez – tippek

M

Az átlagos költöztetés árak 6.000-12.000 Ft/óra között alakulnak. Míg a km-díjak 150-230 Ft között. A költöztetők óradíja pedig 2.000-3.000 Ft is lehet.

A költözés legfontosabb része az „erőforrások” megtervezése. Szüksége lesz a tárgyak és bútorok csomagolására, a szállításhoz szükséges szállításra, speciális szolgáltatások segítségére, és ha nem költöztető céget vesz igénybe, barátai és ismerősei támogatására. Az alábbiakban tippjeinket és tanácsainkat találja, amelyek segítenek Önnek gyorsan és szakszerűen megszervezni a költözéshez szükséges összes erőforrást.

Csomagolóanyagok költözéshez

A tárgyak alapos, kiváló minőségű anyagokkal történő csomagolása elengedhetetlen a biztonságuk érdekében a kezelési műveletek és az új lakásba való szállítás során. A legjobb csomagolási lehetőség kiválasztásához fontos, hogy megértse a legnépszerűbb csomagolóanyagok célját, előnyeit és hátrányait.

Feszített fólia. Rugalmas és könnyen nyújtható, így szorosan körbetekeredik a bútorok, készülékek, személyes tárgyak körül, megvédve azokat a nedvességtől és a szennyeződéstől. A fólia azonban nem védi meg a holmiját az esések, ütközések vagy éles sarkok okozta sérülésektől. Nem védi a drága bútorokat, a törékeny porcelánt, és elsősorban kemény dobozok kiegészítő külső rétegeként használják.

Táskák. Valószínűleg a legolcsóbb csomagolástípus, amelyet a hagyományos szupermarketekben árulnak. Összehajtogatva kompaktak, nagyon kis súlyúak és viszonylag olcsók. A zsákokba azonban kényelmetlen csomagolni a tárgyakat – a puha forma miatt lehetetlen mindent a megfelelő sorrendbe rendezni. Az ilyen tároló csak terjedelmes ruhák vagy puha játékok tárolására alkalmas, más tárgyak átszakíthatják. A zsákok súlya egyenlőtlenül oszlik el, így bár 25-30 kg-ot kellene nyomniuk, csak 15 kg-ot bírnak el. A bennük lévő dolgok nincsenek védve az ütés vagy súrlódás okozta sérülésektől. A zsákokat kényelmetlen szállítani és az autó hátuljába tenni szállításhoz. További hátrányuk, hogy nehezen címkézhetők.
Dobozok. Bár drágábbak, mint a zsákok, ezek a legmegfelelőbb csomagolóeszközök, és megvédik a tartalmat az ütésektől, karcolásoktól és sérülésektől. A dolgok szépen elrendezhetők és felcímkézhetők. Speciális költöztető dobozokat kell választani. A hagyományos tárolódobozokkal ellentétben ezek a dobozok erős, többrétegű műszaki kartonból készülnek, és ellenállnak a szállításnak és a kezelésnek.

Csomagolóanyagokat vásárolhat építőanyag-boltokban, háztartási cikkeket árusító hipermarketekben vagy költöztető cégeknél. Természetesen az utóbbi lehetőség a legjobb. A Delicate Moving például többféle formátumban és méretben kínál csomagolást. Végtére is, a költözés során szükséged lesz dobozokra a nagy tárgyak, irodai berendezések, kis dobozok kis tárgyakhoz, szekrénymodellek ruhák „fogasokon” lévő ruhákhoz ruhákkal stb. csomagolására. Online kalkulátorunk segítségével kiszámíthatja, hogy hány darabra lesz szüksége.

Ne felejtse el, hogy meg kell védenie a belső burkolatot (különösen az ajtókat), valamint a bútorok végeit, amikor kiköltözteti őket az új lakásba. Erre a célra vannak profilok és sarkok. A kicsomagoláshoz szükséged lesz egy levélbontóra vagy más vágóeszközre.

Ingóságok szállítása

Ha saját maga költözik, akkor előzetesen egyeztessen időpontot egy olyan költöztető céggel, amely járművet biztosít. Fontos, hogy olyan járművet válasszon, amelynek raktere elég nagy ahhoz, hogy minden holmija elférjen benne, de nem túl nagy, hogy ne fizessen túl sokat az extra helyért.

A szállítás kiválasztásakor a következő tényezőket kell figyelembe vennie

  • a gépkocsik megközelítési útvonalai mindkét címen – a sorompók, mélygarázsok, boltívek és egyéb építmények korlátozhatják a karosszéria magasságát és ezáltal a gépkocsi típusát;
  • a bútorok és a terjedelmes tárgyak mérete – a furgon magassága ezektől függ; a csak függőlegesen szállítható gépek és berendezések (például hűtőszekrények) esetében pedig legalább 10 cm-t vagy még többet kell hozzáadni;
  • A nagyon népszerű Gazellákat erősen lebeszéljük a költözés helyszínén való használatról! Nem védik meg a holmiját a nedvességtől, a portól és ami a legfontosabb, a mechanikai sérülésektől a költözés során. Győződjön meg róla, hogy a választott furgon rögzítőelemekkel (rögzítő hevederekkel) van felszerelve a biztonságos szállítás érdekében;
  • Nehéz, terjedelmes, 100 kg-nál nehezebb tárgyak esetében célszerű egy hidroplánnal – egyfajta „emelővel” – ellátott járművet használni;
  • A berakodás után a furgont le kell pecsételni – legyen jelen az eljárás során, és ellenőrizze, hogy a pecsét száma fel van-e tüntetve a dokumentumok aláírásakor, nehogy bajba kerüljön.

A jármű kiválasztásakor figyeljen ezekre a részletekre. Ha nem bízik abban, hogy saját maga meg tudja határozni a szükséges járműtípust, a karosszéria térfogatát és a jármű pontos munkaidejét, forduljon egy profi költöztető vezetőihez. Készítsen a lehető legrészletesebb leírást a feladatról, megadva a tételek teljes listáját és a munka elvégzésének részleteit. A költöztető személyzete kiválasztja a járműveket, és megmondja, hogy milyenek legyenek. A költöztetőszolgálat támogatása abból a szempontból is előnyös, hogy a cég a költözés során felelős az ingatlanért, és alkalmazottai folyamatosan ügyelnek az Ön tulajdonának biztonságára.

Költöztetési segítők

A költözést nehéz egyedül megszervezni. Ha egy költöztetőszolgálathoz fordul, a személyzetük segít Önnek. Egyébként szükséged lesz az ismerősök, rokonok és barátok támogatására. Készítsen egy listát azokról, akik segíthetnek Önnek csomagolni és elszállítani a holmiját. Egyeztessen a rokonokkal, hogy hajlandóak-e, van-e idejük a kijelölt napon – előfordulhat, hogy át kell ütemezni a költözést. Gondolja át, hogyan fog megbirkózni a vis maior helyzetekkel – ha a segítők hirtelen nem tudnak eljönni, nem hajlandók eljönni, megbetegednek – készítsen magának egy „B-tervet”.

Ha nem fordul egy költöztető céghez, amely átfogó támogatást nyújt a költözéshez, és a szokásos költöztetők, a lehető legfelelősségteljesebben jöjjön a választásukhoz. Az illegális költöztetők nemcsak a megkérdőjelezhető készségek, hanem a lopás, a dolgok megrongálásának veszélye miatt is veszélyesek. Kiválasztása egy vállalkozó, győződjön meg arról, hogy ő biztosítja a szükséges garanciákat: a szerződés megkötésre kerül, meghatározza az anyagi felelősséget a végrehajtó, akkor kap, hogy adja át a szállítási és fuvarozási számlák, amellyel az ingatlan hivatalosan elfogadott szállításra.

A költöztetőkön kívül szükség lehet takarítókra, akik segítenek a költözés utáni takarításban vagy az új lakóhely beköltözésre való előkészítésében, számítógépes varázslókra, az internetszolgáltató alkalmazottaira stb. Érdemes külön kiírni egy megbízható ételfutárszolgálat elérhetőségeit – arra az esetre, ha az első napokban nincs ideje főzni.

Essentials

Ahhoz, hogy a költözés kevésbé legyen kellemetlen, gyűjtse össze és csomagolja be előre a legszükségesebb dolgokat, és címkézze fel a dobozokat különböző címkékkel. Győződjön meg róla, hogy ezeket rakodják fel utoljára a járműre. Így a kirakodáskor elsőként állnak majd rendelkezésre, és Önt nem érik kellemetlenségek. A dobozok címkéit tegye a lehető legegyértelműbbé, a dolgokat rendezze rendeltetésük, családtagokhoz tartozásuk szerint. Egyik cikkünkben részletesen írtunk azokról a dolgokról és tárgyakról, amelyekre a költözés utáni első időszakban szükséged lehet.

Következtetés

A költözés megkönnyítése érdekében próbálja meg előre eldönteni, hogy kinek a támogatását veszi igénybe, és melyik költöztetőt részesíti előnyben. A partner kiválasztása meghatározza, hogy a holmija védve lesz-e, mennyi gonddal kell szembenéznie, és hogy kap-e garanciákat. A Delicate Relocation mindent megtesz annak érdekében, hogy a költöztetés egyszerű és egyszerű legyen, és az új otthona a lehető leggyorsabban kényelmes és otthonos otthonná váljon.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии