Mosógép szállítása

M

Egy mosógép szállítása teljesen más, mint a háztartási gépek és más tárgyak hasonló feladatai. A mosógépek tervezési jellemzői gondosabb előkészítést és szállításra vonatkozó előírásokat írnak elő.
Abban az esetben, ha a vásárlás után azonnal el kell szállítania az új gépet a boltból vagy az eladó raktárából, a gondok minimálisra csökkennek. A gépet becsomagoljuk és teljesen felkészítjük a szállításra. A legegyszerűbb megoldás erre a problémára – válasszon egy megbízható fuvarozót vagy vegye igénybe a bolt szolgáltatásait (a nagy hipermarketláncok háztartási készülékek, mint általában, ilyen szolgáltatást nyújtanak). De ha új lakásba költözik, vagy úgy dönt, hogy egy régi gépet visz a házba – alaposabbnak kell lennie a folyamat megszervezésében.

A kockázatok – mi romolhat el, ha nem megfelelően mozgatod?

Röviden arról, hogy milyen következményekkel járhat egy átgondolatlan megközelítés:

 • Az elektronika meghibásodása rövidzárlat miatt (ok – folyadék bejutása).
 • A szerelvények és tömlők sérülése.
 • A leeresztő szivattyú meghibásodása.
 • A tápkábel elszakadása, mert elgörbült.
 • A lengéscsillapító sérülése.
 • A gép alkatrészeinek sérülése – például a mosószer és a légkondicionáló szívórekesz kiesik és felhasad.
 • Karcolások, kopások, repedések a mosógép testén vagy ajtaján.

Mint látható, ezek a törések mind befolyásolják a készülék teljesítményét. A javítás pedig rendkívül költséges lehet – és nem mindig lehetséges. Ezért olvassa el az alábbi ajánlásokat, hogy elkerülje a kellemetlen helyzeteket.

Az előkészítő szakasz

A legjobb, ha megnézi az Ön gépmodelljének használati útmutatóját. A dokumentum általában részletes tanácsokat tartalmaz a gép szállításra való felkészítésére vonatkozóan. De ha ez nem lehetséges, itt vannak az alapvető lépések. Ez a lépéssorozat szinte minden esetben igaz:

 • Húzza ki a készüléket az áramforrásból.
 • Zárja el a vízcsapot, majd húzza ki a vízellátó és a lefolyótömlőt. Engedje le a folyadékot a tömlőkből.
 • Engedje le a gépben maradt vizet. Ezt úgy teheti meg, hogy kissé oldalra dönti, ahol a lefolyócső található.
 • Ne felejtse el kiüríteni a lefolyószűrőt (távolítsa el az esetlegesen felhalmozódott durva törmeléket vagy érméket) és a púdertálat is.
 • Öblítse ki és szárítsa meg alaposan az összes levehető alkatrészt.
 • Óvatosan csavarja össze a tömlőket és a kábeleket, és maszkolószalaggal rögzítse őket biztonságosan a gép hátuljához.

A dob rögzítése

A dob a mechanizmus központi eleme. Először is, önmagában is törékeny, másodszor pedig szállítás közben a hintázás miatt a gépen belüli más alkatrészek is megsérülhetnek. Ezért a mosógép szállításának technológiája azt jelenti, hogy a dobot rögzíteni kell. Ennek legjobb módja, ha a gyártó által biztosított és a készülék vásárlásakor a készülékhez mellékelt szállítási csavarokat használja. Egyszerűen csavarja be a csavarokat a hátsó panelen lévő, számukra kialakított lyukakba.
Nem tanácsos a mosógépet a szállítócsavarok nélkül szállítani. De ha a helyzet reménytelen, megpróbálhatja rögtönzött eszközökkel biztosítani a dobot.

Csomagolás

Ha még megvan az eredeti doboz, használja azt. Manapság azonban ritka, hogy egy nagy készülék eredeti csomagolását évekig megőrizzük. Itt vannak tehát egyszerű utasítások a készülék megfelelő csomagolásához:

 • Készítse elő a szükséges csomagolóanyagot – vastag hullámkarton lapokat (a dobozok feldarabolhatók), légbuborékfóliát, poliuretán védősarkokat, szalagot.
 • Helyezze a mosógépet a hullámkartonra.
 • Védje a sarkokat sarkokkal vagy poliuretán profilokkal. Papírragasztószalaggal rögzítheti őket.
 • Először csomagolja be a gépet teljesen fóliába.
 • A második réteg kartonpapír. Teljesen le kell fednie a gép elejét, alját és tetejét. Gondosan ragasszon le minden kötést a csomagolóanyagok között.
 • Jelölje meg az elülső oldalát filctollal: „üveg”, „törékeny” vagy a „felespohár” szimbólum.

Rakodás és szállítás

 1. A mosógépet szállítás közben nem szabad megdönteni vagy túlzottan megdönteni. Ha nem mindig lehetséges a függőleges helyzet fenntartása (pl. ha lépcsőn való kézi leereszkedésről van szó), akkor megengedett egy enyhe hátradőlés.
 2. Egyes modellek meglehetősen nehezek lehetnek, súlyuk megközelítőleg 100 kg vagy annál is több. Ha ez a helyzet, akkor a speciális emelőberendezések elengedhetetlenek. A legjobb, ha meghagyja a kockázatot, és szakemberre bízza a munkát. Végül is a gépet nemcsak a lakásból kell eltávolítani, hanem be is kell rakodni a járműbe.
 3. Szállíthatom a mosógépet az oldalán vagy a hátán fekve? Egyesek szerint lehetséges, de mi nem javasoljuk, hogy vállalja ezt a kockázatot. Jobb, ha a mosógépet teherautóra rakja, és egyenesen állva szállítja. Hátul, a belső sérülések kockázatának minimalizálása érdekében a gépet a menetiránynak megfelelően oldalirányban helyezze el. És győződjön meg róla, hogy speciális hevederekkel van rögzítve, hogy a gép ne „ugorjon”, vagy ne érintkezzen más tárgyakkal.

A mosógép szállítása után

Itt egy egyszerű. Miután a mosógép megérkezett a rendeltetési helyére, vegye le a csomagolást, és csavarja ki a szállítócsavarokat. Ezek egyébként még jól jöhetnek, ezért javasoljuk, hogy közvetlenül a gép hátuljára rögzítse őket, hogy ne veszítse el őket. Ellenőrizze, hogy a készülék vízszintes felületen áll-e. Befejeztem. Most már csatlakoztathatja a gépet a segédprogramokhoz, és ellenőrizheti, hogy működik-e.

Ha úgy gondolja, hogy nem tudja a költöztetés minden részletét maga intézni, vagy egyszerűen csak nem akar időt és energiát áldozni rá, mi szívesen elintézzük Önnek. Sok éve foglalkozunk hivatásos költöztetéssel, és pontosan tudjuk, hogyan kell gyorsan és károsodás nélkül elszállítani minden vagyontárgyat, beleértve a háztartási gépeket is. Csak hagyjon egy kérést, és mi visszahívjuk, hogy tájékoztassuk az együttműködés feltételeiről és a költségekről.

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии