Tippek egy másik városba költözéshez

T

Költöztetésre van szükséged Budapesten és környékén? Fuvarozót találni könnyű! Írd le mire van szükséged, és a szakemberek felkeresnek ingyenes árajánlataikkal.

A mai világban, a fejlett közlekedési kapcsolatokkal rendelkező világban az emberek vándorlása mindennapossá vált. Számos oka van annak, hogy az emberek megváltoztatják lakóhelyüket.
A lakóhelyváltoztatásnak számos oka lehet. Minden eset bizonyos mértékig egyedi, és nem lehet általános érvényű tényezőket megnevezni, amelyek befolyásolhatják a költözésről szóló döntést. De néhány általános kérdés, tipp és ajánlás megfogalmazható.

Rögtön leszögezzük, hogy rövid vagy középtávú utakkal kapcsolatos helyzeteket nem veszünk figyelembe. Ha az egész utazás során két bőröndöt kell bepakolni, és három-négy hónap múlva ugyanezzel a csomaggal hazatérni – ez nem a mi esetünk. A globális költözési lehetőségekről akkor beszélünk, ha a költözés végleges vagy hosszú, években mérhető időtartamra szól.

Tehát választás előtt állsz – költözz vagy ne költözz? Mit kell figyelembe vennie és mire kell figyelnie, mielőtt megteszi a nagy lépést? Mivel ajánlásaink általánosak, egyes esetekben a prioritások és a relevancia eltérő lehet. A célunk csupán az, hogy felhívjuk a figyelmet az elérhetőségükre, és aztán mindenki szabadon eldöntheti, hogy hova helyezi a hangsúlyt.

Helyszín kiválasztása

  1. Az első dolog, amit figyelembe kell vennie, hogy hová szeretne költözni. Úgy tűnik, hogy azok számára, akik üzleti útra mennek, ez a tényező sem játszhat szerepet, de… Ha az üzleti út hosszú, és egy olyan városban élni, amely nem felel meg kategorikusan, akkor talán jobb, ha elutasítja. Ha lehetséges, természetesen…
  2. Ha a költözés célja nem a munkához kapcsolódik, és a célállomás változó, érdemes körültekintően választani. Olvasson a területről, ahová költözni szándékozik, ismerkedjen a szociális hálózatokban a helyiekkel, és még jobb, ha azokkal, akik szintén költöztek, de egy kicsit korábban, mint Ön. Kérdezzen – sok hasznos információt fog megtudni.
  3. Jó ötlet, ha előzetesen személyesen is ellátogatsz a kiválasztott városba, és „felpróbálod”. Nem a turista szemszögéből kell megpróbálni, hanem mélyebben és érdemben. Sétáljon a turistautaktól távol eső területeken, látogasson el piacokra, szupermarketekbe, bevásárlóközpontokba.
  4. Sok ember számára az éghajlat fontos tényező lesz. Tengerpart vagy „igazi tél”? Vagy talán figyelembe kellene vennie a páratartalmat, a szélességet, a napsütéses napok számát vagy más olyan dolgokat, amelyek személyesen Önnek és családjának fontosak.

Új helyen történő elhelyezés

Véleményünk szerint az egyik alapvető a foglalkoztatás kérdése. Mit fogsz csinálni az új helyen, miből fogsz megélni? Természetesen, ha a költözés üzleti utazáshoz kapcsolódik, ez a kérdés magától megszűnik. Ez a probléma szintén irreleváns azon szerencsések számára, akik távolról dolgoznak, és földrajzilag nem kötődnek a munkahelyükhöz. Mások számára ez azonnali aggodalom, amellyel foglalkozni kell. Még ha Ön magasan képzett és keresett szakember is, aki magabiztos a munkájában, akkor sem biztos, hogy lesz olyan álláslehetőség, amely megfelel az Ön képzettségének és igényeinek. Az álláskeresés hosszú időt vehet igénybe, ezért a legjobb, ha előre gondolkodsz rajta, vagy legalábbis olyan pénzügyi tartalékokkal rendelkezel, amelyek lehetővé teszik, hogy egy ideig (néha hosszú ideig!) ne azon gondolkodj, holnap honnan vegyél élelmiszert.

A lakás kérdése

Ugyanakkor a lakáspiacot is alaposabban meg kell vizsgálnia. Gyakran előfordul, hogy a város nagyon szépnek és hangulatosnak tűnik, de az ingatlanok ára (akár bérlésről, akár vásárlásról van szó) véget vet a szép környéken való letelepedés tervének. A város kevésbé tekintélyes és kevésbé kényelmes részein kell szállást választania. Ez pedig tönkreteheti a költözés egész pozitív aspektusát.

És amikor lakóhelyet keres, mindenképpen figyeljen nemcsak a vásárlás vagy a bérlés költségeire, hanem a közüzemi szolgáltatások összegére is, mert a régiótól függően ez a tényező komolyan befolyásolhatja a választást. Egyes területeken például az új épületekben lévő lakások önálló gázfűtéssel rendelkeznek, mert a legtöbb nagyvárosban a lakosok számára szokásos központi fűtés sokszorosan drágábbnak bizonyul.

Az élet virágai

Ha gyermekeit is magával hozza, az oktatás kérdése előtérbe kerül. Milyen iskolába vagy óvodába fognak járni a gyermekei, milyenek ott a feltételek, nincsenek-e sorban állások? A lakóhely kiválasztásakor figyelembe kell vennie az oktatási intézmények elhelyezkedését. Ezen kívül gondolja át, hogy milyen klubokba és tevékenységekbe fognak járni a gyerekek, és hogyan fognak oda eljutni?

Szellemiség

Ne feledje, hogy a különböző régiókban más-más a mentalitás. Előfordulhat, hogy egy idő után egy új városba érkezve azt tapasztalja, hogy az itteni emberek zárkózottak és komorak, vagy éppen ellenkezőleg, rendetlenek és gondatlanok. Az önök véleménye szerint természetesen, mert az ő szemszögükből nézve ők rendben vannak. De ehhez alkalmazkodnia kell, és fontos kérdés, hogy el tudja-e fogadni a játékszabályokat vagy sem. Ha egy új városba érkezik, és a saját szokásaival és életmódjával fekete báránynak találja magát, nem valószínű, hogy kényelmesen fog ott élni.

Infrastruktúra

Amikor eldönti, hogy melyik területen szeretne élni, mindenképpen figyeljen oda az infrastruktúrára. Ez magában foglalja a szállítást is. Különösen, ha egy nagyvárosból egy kisvárosba költözik, a távolság kérdése nevetségesnek tűnhet. De higgye el, idővel, ahogy alkalmazkodik a helyi életmódhoz és életmódhoz, az Ön elképzelése arról, hogy milyen messze van, szintén meg fog változni. Vegye figyelembe, hogy mennyi időt kell naponta úton töltenie, milyen közlekedési eszközöket használ. Ha tömegközlekedéssel szeretne utazni, tanulmányozza az útvonalhálózatot és a menetrendet. Ez nagyon hasznosnak bizonyulhat. És ez megváltoztathatja a választásodat egy másik területre. Ne feledje azt sem, hogy a városokban (és nem csak Moszkvában és Szentpéterváron) előfordulhatnak forgalmi dugók. Csúcsforgalom idején pedig még a központtól nem túl messze lévő területet is nehéz lehet megközelíteni. A forgalom dinamikáját távolról is tanulmányozhatja, például a Yandex.Maps segítségével.

Szokásos életmód

Fontos a szabadidős létesítmények ellenőrzése is. Hol fogja tölteni a szabadidejét? Ha talált egy módot arra, hogy az indulás előtti utazást megtegye, vásároljon, és nézze meg közelebbről, milyen termékeket és árukat kínálnak a környéken. Lehet, hogy nem fogsz olyasmit látni, amihez otthon hozzászoktál. Meg tudsz nélküle élni, vagy találsz helyette másikat? Vannak-e olyan üzletek, ahol a megszokott márkák kaphatók, vagy éttermek, ahol a kedvenc ételeket lehet kapni? Van olyan hely, ahol azt a sportot űzheted, amit szeretnél? Meg tudja teremteni a feltételeket az Ön által kedvelt hobbi számára?

Természetesen sok más árnyalatot is figyelembe lehet venni: a környezeti helyzetet, az orvostudomány szintjét, az üzleti vonzerőt és így tovább. A legfontosabb dolog az, hogy elkezdjük. Miután megtaláltad a választ az itt feltett kérdésekre, felteszed magadnak a következő kérdést, amely személyesen számodra fontos, majd egy másikat, és még egyet, és még egyet, és még egyet…

Nyilvánvaló, hogy e kérdések mindegyike külön-külön nem valószínű, hogy döntő lenne. De minél több kérdést tesz fel magának, minél több pozitív vagy negatív oldalt talál, annál valószínűbb, hogy a végső választása nem fog csalódást okozni Önnek vagy szeretteinek. És erről szól az egész, nem igaz?

Megjegyzés hozzáadása

Свежие комментарии